You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
RM MYR
  • Your shopping cart is empty!

Special Offers

Sale
-10%
AL-MAHDI : THE LAST SAVIOR PENYELAMAT UMAT AKHIR ZAMAN
Kita mengenal Imam Mahdi dan c..
Kita mengenal Imam Mahdi dan ciri-cirinya hanya melalui Rasulullah sallallahu "alaihi wasallam. Oleh itu sebaik-baik tempat untuk merujuk tentang perkara in adalah hadis-hadis baginda. Terdapat beberapa ramalan dan konspirasi mengenai keadaan akhir zaman yang penulis kongsikan untuk renungan bersama..
RM37.90 RM34.11
Sale
-10%
BAITULMAQDIS / JERUSALEM DALAM CENGKAMAN ISRAEL
Buku ini berjudul, Strategi Is..
Buku ini berjudul, Strategi Israel, Sejarah, dan Arkeologi di Jerusalem/Baitul Maqdis sejak tahun 1967 mengupas polisi-polisi Israel dalam strategi bukan militari ke arah menguasai Jerusalem/ Baitul Maqdis, Timur Jerusalem dan wilayah Tebing Barat. Menerusi strategi ini Israle menggunakan arkiologi ..
RM37.90 RM34.11
Sale
-10%
New
BILAKAH MUNCULNYA DAJJAL LAKNATULLAH THE DARK ONE EYED MESSIAH
KINI KITA TELAH MASUK FASA AKH..
KINI KITA TELAH MASUK FASA AKHIR ZAMAN. KIAMAT SUDAH DEKAT. SALAH SATU TANDA KIAMAT ADALAH MUNCULNYA DAJAL YANG MEROSAKKAN DUNIA INI, MENZALIMI, MEMBUNUH ORANG ISLAM. SIAPAKAH ATAU APAKAH DAJAL ITU? SETEPATNYA, BILA DIA AKAN MUNCUL? BAGAIMANA | RUPANYA, BAGAIMANA CARA KITA HENDAK BERDEPAN DENGANNYA?..
RM37.90 RM34.11
Sale
-10%
DALANG DI SEBALIK KONSPIRASI PENAJA PEPERANGAN DUNIA
Rasulullah SAW pernah memberit..
Rasulullah SAW pernah memberitahu sejak 15 abad lalu bahawa umat Islam pada akhir zaman walaupun ramai, tetapi mereka lemah kerana dijangkiti penyakit "Cintakan dunia dan takut mati". Lantaran itu mereka mudah dicatur oleh musuh mereka yang terdiri daripada kuasa besar dunia dalam pelbagai bidang. M..
RM39.90 RM35.91
Sale
-10%
HAGIA SOPHIA & KONSPIRASI PENAKLUKAN KONSTANTINOPEL KALI KE - 2
Buku "HAGIA SOPHIA & KONSP..
Buku "HAGIA SOPHIA & KONSPIRASI PENAKLUKAN KONSTANTINOPEL KALI KE - 2" ini ditulis sempena peristiwa pembukaan semual Hagia Sophia oleh Presiden Turki, Recep Tayyip Erdogan sebagai sebuah masjid pada 10 Julai 2020. Serentak dengan itu, solat Jumaat telah diadakan pada 24 Julai 2020 di Hagia Soph..
RM37.90 RM34.11
Sale
-10%
HARI INI DALAM SEJARAH : PERISTIWA ORANG MELAYU 1500 - 2000
Buku ini membincangkan megenai..
Buku ini membincangkan megenai 36 topik yang merangkumi isu bebas mengenai orang Melayu. Sering juga saya ditanya, "Bagaimana cikgu tahu semua?". Saya jawab yang saya tidak mengetahui semuanya tapi saya tahu sedikit untuk setiap perkara. Cukuplah untuk menjawab soalan kamu. Buku ini juga menghidangk..
RM37.90 RM34.11
Sale
-10%
IBRAH 45 TOKOH ISLAM UNTUK SEISI KELUARGA
Dalam kehidupan sehari-hari, k..
Dalam kehidupan sehari-hari, kita berhadapan dengan pelbagai ragam manusia. Ada yang menonjolkan peribadi mulia dan positif dan tidak kurang pula yang berakhlak buruk dan bersikap negatif. Keadaan lebih mencabar serta bole mengelirukan terutama pada era siber ini.Terkadang, ada tokoh yang terkenal d..
RM41.90 RM37.71
Sale
-10%
KELUARGA ROTHSCHILD DINASTI PERBANKAN YAHUDI - JERMAN (PENGUASA KEWANGAN DUNIA)
Keluarga Rothschild adalah seb..
Keluarga Rothschild adalah sebuah keluarga Eropah yang berasal dari Yahudi Jerman, pengasas syarikat-syarikat perbankan dan kewangan di Eropah pada akhir kurun ke- 18. Lima garis cabang keluarga dari Austria telah diangkat menjadi bangsawan Austria, dan diberi warisan sebagai baron ole Maharaja Fran..
RM38.90 RM35.01
Sale
-10%
New
KONFLIK DI TIMUR DUNIA ISYARAT BAKAL LAHIR KHALIFAH AKHIR ZAMAN
Konflik dunia yang terjadi sel..
Konflik dunia yang terjadi selepas kewafatan Nabi Saw yang bermula di Timur Tengah. Asia Barat dan juga di Timur Dunia adalah petanda aval isyarat kebangkitan semula Islam pada Akhur Zaman. Pelbagai kejadian telah diriwayatkan dalam pelbagai hadis dan athar. Antaraperistiwa terdekat dengan kita di k..
RM45.90 RM41.31
Sale
-10%
MAT KILAU PAHLAWAN TERBILANG MELAYU PAHANG
Sejarah telah mencatatkan baha..
Sejarah telah mencatatkan bahawa Mat Kilau adalah seorang pahlawan dari negeri Pahang yang suatu ketika dulu bangun menentang penjajah yang bertapak di tanah air. Beliau mempunyai sifat kepimpinan yang baik dan pemikiran yang matang terutama dalam mengtur strategi menentang penjajah. Hakikat ini men..
RM39.90 RM35.91
Sale
-10%
MEMBONGKAR KEINDAHAN & KEUNIKAN KOTA WARISAN DUNIA
Keindahan dan keunikan kota wa..
Keindahan dan keunikan kota warisan dunia kebanyakannya adalah Tapak Warisan Dunia UNESCO yang dicalonkan dan mendapat pengesahan untuk dimasukkan ke dalam senarai yang dikendalikan oleh Program Warisan Dunia Antarabangsa UNESCO yang ditadbir oleh Jawatankuasa Warisan Dunia UNESCO. Kota-kota warisan..
RM38.90 RM35.01
Sale
-10%
MEMBONGKAR KES KES JENAYAH BERPROFIL TINGGI DI MALAYSIA
DI MALAYSIA, banyak kes jenaya..
DI MALAYSIA, banyak kes jenayah berprofil tinggi, melibatkan tokoh-tokoh tertentu dan juga kedaulatan negara. Kes-kes seperti pembunuhan tokoh kewangan dan rakyat negara luar, merupakan antara kes yang memberi persepsi yang buruk kepada negara. Namun begitu, kecekapan pihak polis Malaysia yang berja..
RM38.90 RM35.01
Sale
-10%
New
MEMBONGKAR KONSPIRASI DAJJAL ILLUMINATI TERBESAR AKHIR ZAMAN
Bukankah mereka sudah mati rib..
Bukankah mereka sudah mati ribuan tahun yang lalu? Frasa ini adalah hakikat untuk menyatakan bahawa segala perancangan Firaun dan Namrud sudahpun suburmekar dalam kehidupan sekarang kerana dikembangbiakkan oleh anak cucu mereka. Setiap aspek kehidupan kita sekarang sudahpun dikuasai oleh Firaun dan ..
RM37.90 RM34.11
Sale
-10%
MEMBONGKAR MISTERI BOROBUDUR
BOROBUDUR adalah istana Ratu S..
BOROBUDUR adalah istana Ratu Saba’ atau Ratu Balqis. Negeri Saba’ yang hilang pada zaman Nabi Sulaiman dan digambarkan sebagai sebahagian dari syurga yang ada di bumi, ternyata berada di Indonesia. Fakta mengejutkan itu disampaikan oleh ahli matematik Islam, KH Fahmi Basya Hamdi. Melalui kajian sela..
RM37.90 RM34.11
Sale
-10%
MEMBONGKAR MISTERI DEWA & DEWI YUNANI PURBA
Masyarakat Yunani purba pernah..
Masyarakat Yunani purba pernah menyembah dan percaya kepada banyak dewa dan dewi. Dewa-dewi itu tinggal di Gunung Olimpia, di bawah kepimpinan suatu dewa tertinggi iaitu Zeus. Zeus adalah raja para dewa. Dia mampu mengendalikan cuaca. Penyair Yunanu kuno, Hesiod, memanggilnya sebagai 'awan-pengumpul..
RM37.90 RM34.11
Sale
-10%
MEMBONGKAR MISTERI KHAZANAH TAMADUN DUNIA
Tapak warisan dunia merupakan ..
Tapak warisan dunia merupakan kawasan yang diiktiraf oleh Pertubuhan Pendidikan, Sains dan Kebudayaan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (UNESCO) sebagai kawasan yang menyimpan serta memiliki nilai-nilai sejarah, kebudayaan dan fungi yang penting kepada dunia. Antara kriteria umum yang ditetapkan UNES..
RM37.90 RM34.11
Sale
-10%
New
MEMBONGKAR MISTERI TAMADUN AWAL DUNIA LEMBAH INDUS HARAPPA & MOHENJO-DARO
Pabila kita menelusuri penseia..
Pabila kita menelusuri penseiarahan tamadun awal, tua dunia, maka akan terbayanglah nama-nama seperti Mesopotamia, Mesir Kuno/ Purba, Huang He, Yunani/ Greek, Rom rentas hingga Nusantara.Kebanyakan tamadun-tamadun tua awal ini berkisar di tengah BenuaAsia, Timur Asia, serta Eropah jua belahan tengga..
RM37.90 RM34.11
Sale
-10%
MEMBONGKAR MISTERI TAMADUN AWAL DUNIA: PANDANG SISI PERADABAN MANUSIA: EROPAH AWAL YUNANI DAN ROM
Yunani dan Rom merupakan dua t..
Yunani dan Rom merupakan dua tamadun terawal yang muncul diBenua Eropah. Muncul seawal tahun 3300SM dan berkembang selama lebih 3 ribu tahun telah menjadikan tamadun in terkenal dalam pensejarahan Dunia Barat Moden. Sejarawan Barat menggelar kedua-dua tamadun tersebut sebagai Pemula aka Tamadun Awal..
RM37.90 RM34.11
Sale
-10%
MEMBONGKAR MISTERI YAKJUJ MAKJUJ MAKHLUK PEROSAK ALAM
SEHINGGA kini , suku bangsa ya..
SEHINGGA kini , suku bangsa yang disebut sebagai Yakjuj dan Makjuj adalah bangsa Tartar dan Mongol, pasukan Gengiz Khan ( Hulagu ) sejenis makhluk aneh, haiwan, dan sebagainya. Dalam sebuah hadis yang drirwayatkan Al-Bukhari, Rasulullah SAW menyebutkan bahawa Yakjuj dan Makjuj itu memiliki fizikal b..
RM38.90 RM35.01
Sale
-10%
MEMBONGKAR MITOS & REALITI PENGHUNI BUMI SEBELUM & SELEPAS ADAM AS & HAWA
Buku ini digarap daripada pelb..
Buku ini digarap daripada pelbagai sisi inspirasi dan stalistik (penyusunan ilham dan gaya  penulisan ) sama ada genre fiksyen (fantasi) atau bukan fiksyen (faktual). Genre fiksyennya meliputi pelbagai naratif dongengan, cerita rakyat , penglipur lara, mitos, lagenda, roman, hikayat dan pelengk..
RM37.90 RM34.11
Showing 1 to 20 of 37 (2 Pages)