You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
RM MYR
  • Your shopping cart is empty!

Novel Sejarah

Novel SejarahFIRAUN - TENGGELAM DALAM LAUT MERAH
Al Quran menceritakan bahawa F..
Al Quran menceritakan bahawa Firaun dan bala tenteranya mati tenggelam dalam laut merah; “Dan (kenangkanlah) ketika Kami belahkan laut (Merah) untuk kamu lalui (kerana melarikan diri dari angkara Firaun), maka Kami selamatkan kamu dan Kami tenggelamkan Firaun bersama-sama tenteranya, sedang ka..
RM27.90
HARUN AR RASYID – KHALIFAH TERBAIK ABBASIYAH
Harun bin al-Mahdi Muhammad b..
Harun bin al-Mahdi Muhammad bin al-Manshur Abu Jaafar Abdullah in Muhammad bin Ali bin Abdullah bin Abbas bin Abdul Muthalib. Nama ibunya Jurasyiyah bint Atha atau digelar Khaizuran. Harun Ar Rasyid lahir pada tahun 148 H di Kota Ray. Menjadi khalifah ketika berumur 25 tahun. Para sahabat Khali..
RM27.90
IBN ZUHR – AHLI PERUBATAN & PAKAR JANTUNG
Ibn Zuhr adalah cerdik pandai ..
Ibn Zuhr adalah cerdik pandai Islam kelahiran Sevila atau Seville di Sepanyol pada 1162. Beliau adalah generasi ketiga daripada keluarga Abul Marwan yang amat terkenal dalam bidang perubatan selama lima generasi, termasuk melahirkan beberapa orang doktor wainta. Beliau dianggap sebagai “Pengasa ..
RM29.90
KHUBLAI KHAN - PENGASAS DINASTI YUAN
Beliau memerintah Cina sepenu..
Beliau memerintah Cina sepenuhnya setelah berjaya menakluk Dinasti Song di Cina Selatan. Khublai Khan akhirnya berjaya menyatupadukan Cina dan mentadbir 58 juta rakyat Cina pada zamannya. Khublai Khan berjaya memajukan ekonomi dengan memajukan sistem persawahan dan saliran air. Beliau melantik p..
RM27.90
Showing 1 to 4 of 4 (1 Pages)