You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
RM MYR
  • Your shopping cart is empty!

New Arrivals MEMBONGKAR RAHSIA MISTERI BANGSA MELAYU
Buku ini membicarakan mengenai..
Buku ini membicarakan mengenai orang Melayu yang meliputi 7 bab iaitu Budaya, Senjata, Mistik, Mitos, Perubatan Melayu, Kerajaan dan juga Pengetahuan Melayu. Sudah tentu risalah yang kecil ini tidak mampu memuatkan semua mengenai Melayu namun saya memilih beberapa perkara yang pada saya sangat menar..
RM37.90
Sale
-10%
AL-MAHDI : THE LAST SAVIOR PENYELAMAT UMAT AKHIR ZAMAN
Kita mengenal Imam Mahdi dan c..
Kita mengenal Imam Mahdi dan ciri-cirinya hanya melalui Rasulullah sallallahu "alaihi wasallam. Oleh itu sebaik-baik tempat untuk merujuk tentang perkara in adalah hadis-hadis baginda. Terdapat beberapa ramalan dan konspirasi mengenai keadaan akhir zaman yang penulis kongsikan untuk renungan bersama..
RM37.90 RM34.11
Sale
-10%
DALANG DI SEBALIK KONSPIRASI PENAJA PEPERANGAN DUNIA
Rasulullah SAW pernah memberit..
Rasulullah SAW pernah memberitahu sejak 15 abad lalu bahawa umat Islam pada akhir zaman walaupun ramai, tetapi mereka lemah kerana dijangkiti penyakit "Cintakan dunia dan takut mati". Lantaran itu mereka mudah dicatur oleh musuh mereka yang terdiri daripada kuasa besar dunia dalam pelbagai bidang. M..
RM39.90 RM35.91
DOME OF THE ROCK : RAHSIA KUBAH BATU TERGANTUNG DI BAITULMAQDIS
Buku ini berkisar tentang kisa..
Buku ini berkisar tentang kisah benar Masjid Al-Aqsa, masjid yang perlu kita pertahankan demi maruah agama. Bangunannya berciri senibina Islam dihiasi pula dengan bedaya Islam , ia menjelaskan betapa pentingnya masjid ini kepada umat , dilengkapi bahan rujukan termasuk beberapa ayat Quran yang berka..
RM37.90
Sale
-10%
HARI INI DALAM SEJARAH : PERISTIWA ORANG MELAYU 1500 - 2000
Buku ini membincangkan megenai..
Buku ini membincangkan megenai 36 topik yang merangkumi isu bebas mengenai orang Melayu. Sering juga saya ditanya, "Bagaimana cikgu tahu semua?". Saya jawab yang saya tidak mengetahui semuanya tapi saya tahu sedikit untuk setiap perkara. Cukuplah untuk menjawab soalan kamu. Buku ini juga menghidangk..
RM37.90 RM34.11
Sale
-10%
IBRAH 45 TOKOH ISLAM UNTUK SEISI KELUARGA
Dalam kehidupan sehari-hari, k..
Dalam kehidupan sehari-hari, kita berhadapan dengan pelbagai ragam manusia. Ada yang menonjolkan peribadi mulia dan positif dan tidak kurang pula yang berakhlak buruk dan bersikap negatif. Keadaan lebih mencabar serta bole mengelirukan terutama pada era siber ini.Terkadang, ada tokoh yang terkenal d..
RM41.90 RM37.71
Sale
-10%
KELUARGA ROTHSCHILD DINASTI PERBANKAN YAHUDI - JERMAN (PENGUASA KEWANGAN DUNIA)
Keluarga Rothschild adalah seb..
Keluarga Rothschild adalah sebuah keluarga Eropah yang berasal dari Yahudi Jerman, pengasas syarikat-syarikat perbankan dan kewangan di Eropah pada akhir kurun ke- 18. Lima garis cabang keluarga dari Austria telah diangkat menjadi bangsawan Austria, dan diberi warisan sebagai baron ole Maharaja Fran..
RM38.90 RM35.01
Sale
-10%
New
KONFLIK DI TIMUR DUNIA ISYARAT BAKAL LAHIR KHALIFAH AKHIR ZAMAN
Konflik dunia yang terjadi sel..
Konflik dunia yang terjadi selepas kewafatan Nabi Saw yang bermula di Timur Tengah. Asia Barat dan juga di Timur Dunia adalah petanda aval isyarat kebangkitan semula Islam pada Akhur Zaman. Pelbagai kejadian telah diriwayatkan dalam pelbagai hadis dan athar. Antaraperistiwa terdekat dengan kita di k..
RM45.90 RM41.31
LANGKASUKA – MELAYU ISLAM PATTANI YANG HILANG
PATTANI adalah negeri Melayu y..
PATTANI adalah negeri Melayu yang terletak di tanah genting Kra, selatan Thailand. Pada abad ke-11 Masehi, Islam sudah mulai tersebar luas di Pattani. Seiring perkembangannya, Raja Pattani, Phya Tu antara yang memeluk Islam dan berganti nama menjadi Sultan Ismail Syah Zhillullah fi al-Ardl. Pada..
RM37.90
Sale
-10%
MAT KILAU PAHLAWAN TERBILANG MELAYU PAHANG
Sejarah telah mencatatkan baha..
Sejarah telah mencatatkan bahawa Mat Kilau adalah seorang pahlawan dari negeri Pahang yang suatu ketika dulu bangun menentang penjajah yang bertapak di tanah air. Beliau mempunyai sifat kepimpinan yang baik dan pemikiran yang matang terutama dalam mengtur strategi menentang penjajah. Hakikat ini men..
RM39.90 RM35.91
Sale
-10%
MEMBONGKAR KEINDAHAN & KEUNIKAN KOTA WARISAN DUNIA
Keindahan dan keunikan kota wa..
Keindahan dan keunikan kota warisan dunia kebanyakannya adalah Tapak Warisan Dunia UNESCO yang dicalonkan dan mendapat pengesahan untuk dimasukkan ke dalam senarai yang dikendalikan oleh Program Warisan Dunia Antarabangsa UNESCO yang ditadbir oleh Jawatankuasa Warisan Dunia UNESCO. Kota-kota warisan..
RM38.90 RM35.01
Sale
-10%
MEMBONGKAR KES KES JENAYAH BERPROFIL TINGGI DI MALAYSIA
DI MALAYSIA, banyak kes jenaya..
DI MALAYSIA, banyak kes jenayah berprofil tinggi, melibatkan tokoh-tokoh tertentu dan juga kedaulatan negara. Kes-kes seperti pembunuhan tokoh kewangan dan rakyat negara luar, merupakan antara kes yang memberi persepsi yang buruk kepada negara. Namun begitu, kecekapan pihak polis Malaysia yang berja..
RM38.90 RM35.01
Sale
-10%
New
MEMBONGKAR KONSPIRASI DAJJAL ILLUMINATI TERBESAR AKHIR ZAMAN
Bukankah mereka sudah mati rib..
Bukankah mereka sudah mati ribuan tahun yang lalu? Frasa ini adalah hakikat untuk menyatakan bahawa segala perancangan Firaun dan Namrud sudahpun suburmekar dalam kehidupan sekarang kerana dikembangbiakkan oleh anak cucu mereka. Setiap aspek kehidupan kita sekarang sudahpun dikuasai oleh Firaun dan ..
RM37.90 RM34.11
MEMBONGKAR MISTERI GANGGUAN ALAM GHAIB
Sesungguhnya, sisi gelap dan c..
Sesungguhnya, sisi gelap dan cerah kehidupan ini sudah dijadikan Allah SWT bagi menunjukkan kekuasaan-Nya yang tiada tandingan. Kita hanya makhluk kerdil yang sentiasa berada dalam kehendak-Nya dan tidak mampu melakukan apapun tanpa kudrat pemberian-Nya. Syaitan, iblis, jin dan roh-roh jahat sen..
RM28.90
MEMBONGKAR MISTERI KEJADIAN & KEMATIAN ANEH PENDUDUK DUNIA
Manusia yang telah disahkan ma..
Manusia yang telah disahkan mati biasanya tidak boleh hidup semula. Tetapi dalam beberapa kejadian, mereka yang telah mati selama beberapa minit didapati hidup semula. Kejadian ini jarang berlaku dan dianggap sebagai suatu keajaiban atau kesilapan dalam dunia perubatan. Apabila jantung seserang ..
RM38.90
Sale
-10%
MEMBONGKAR MISTERI KHAZANAH TAMADUN DUNIA
Tapak warisan dunia merupakan ..
Tapak warisan dunia merupakan kawasan yang diiktiraf oleh Pertubuhan Pendidikan, Sains dan Kebudayaan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (UNESCO) sebagai kawasan yang menyimpan serta memiliki nilai-nilai sejarah, kebudayaan dan fungi yang penting kepada dunia. Antara kriteria umum yang ditetapkan UNES..
RM37.90 RM34.11
MEMBONGKAR MISTERI PEMBINAAN PIRAMID TEORI ALIEN  & BANJIR BESAR NABI NUH
Misteri siapakah yang membina ..
Misteri siapakah yang membina piramid masih menjadi perdebatan para sejarawan dan ahli arkeologi walaupun pelbagai penggalian dan kajian pakar telah dijalankan oleh pelbagai pertubuhan, universiti dan pakar-pakar perseorangan. Menyelusuri misteri bagaimana piramid dibina memang menarik. Persoalan it..
RM37.90
Sale
-10%
New
MEMBONGKAR MISTERI TAMADUN AWAL DUNIA LEMBAH INDUS HARAPPA & MOHENJO-DARO
Pabila kita menelusuri penseia..
Pabila kita menelusuri penseiarahan tamadun awal, tua dunia, maka akan terbayanglah nama-nama seperti Mesopotamia, Mesir Kuno/ Purba, Huang He, Yunani/ Greek, Rom rentas hingga Nusantara.Kebanyakan tamadun-tamadun tua awal ini berkisar di tengah BenuaAsia, Timur Asia, serta Eropah jua belahan tengga..
RM37.90 RM34.11
Sale
-10%
MEMBONGKAR MISTERI TAMADUN AWAL DUNIA: PANDANG SISI PERADABAN MANUSIA: EROPAH AWAL YUNANI DAN ROM
Yunani dan Rom merupakan dua t..
Yunani dan Rom merupakan dua tamadun terawal yang muncul diBenua Eropah. Muncul seawal tahun 3300SM dan berkembang selama lebih 3 ribu tahun telah menjadikan tamadun in terkenal dalam pensejarahan Dunia Barat Moden. Sejarawan Barat menggelar kedua-dua tamadun tersebut sebagai Pemula aka Tamadun Awal..
RM37.90 RM34.11
MEMBONGKAR MISTERI TRAGEDI MH370 & MH17
Tragedi yang berlaku ke atas M..
Tragedi yang berlaku ke atas MH370 dan MH17 milik Malaysia telah mengundang pelbagai teori dan sebab musabab kejadiannya. Antara teori yang heboh diperkatakan ialah tragedi ini angkara konspirasi Dajjal Illuminati. Menurut satu kajian, teori konspirasi ada fungsinya iaitu sebagai satu mekanisme ..
RM37.90
Showing 1 to 20 of 39 (2 Pages)